Banden Service

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere banden. Niet goed gebalanceerde banden slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller. De oplossing is opnieuw balanceren. Goed gebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig en heeft gevolgen voor de wegligging en veroorzaakt een snellere bandenslijtage en verbruikt meer brandstof.  Wanneer de auto ‘scheef trekt’ is de uitlijning niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn.

Om een auto goed uit te lijnen is een moderne uitlijnapparatuur vereist. Wij adviseren eens per jaar of om de 20.000 km te controleren op de uitlijning. Dit bevordert de het rijcomfort en –prestaties, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Bandenwissel

Bij de meeste personenauto’s slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden, dit komt omdat de meeste personenauto’s voorwielaandrijving hebben. In dem meeste gevallen slijten de voorbanden dus sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert Starfix elke 10.000 tot 15.000 km, de banden van voor naar achter en omgekeerd te wisselen. Door het wisselen van de banden slijten de banden
gelijkmatiger. Tijdens de bandenwissel worden de banden gelijk geïnspecteerd en gecontroleerd op ongelijkmatige slijtage. Door tussentijds te wisselen en eventueel opnieuw te balanceren en/of uit te lijnen gaan uw banden langer mee en wordt uw veiligheid verhoogd.

Bandenreparatie

Wanneer er niet met een lekke band is doorgereden kan Starfix vaak de band repareren. Door reparatie bespaart u geld!